Verbouwing in ‘Stijl’

Nu is het nog een chaos, maar uiteindelijk wordt het een pareltje: de verbouwing van de timmerwerkplaats in kloosterdorp Steyl is onlangs van start gegaan.

Bij een oud gebouw als dit zijn er natuurlijk tal van uitdagingen, zoals de oude gestucte plafonds met de beruchte ‘latjes’. Dat zorgt voor veel puin en stof, maar alleen het eindresultaat telt.

De renovatie wordt momenteel uitgevoerd door zij-instromers en buitenlandse contractanten (voornamelijk van Roemeense afkomst).

Als alles klaar is komt in de voormalige timmerwerkplaats van het kloosterdorp de vestiging van Ambachtsschool Nieuwe Stijl (ANS), een plek waar werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot schilder of houtbewerker.

Die opleiding is onlangs al van start gegaan, maar tot de oplevering een feit is leren de cursisten het vak bij Gilde Opleidingen in Roermond.

Naast ANS gaat ook Schildersbedrijf Flos gebruik maken van de ruimte. Flos is een echte Tegelse onderneming met een geschiedenis van meer dan 100 jaar en een brede naamsbekendheid in heel Limburg en Zuidoost Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *