Provincie en Rijk investeren miljoenen in VOORdeel & Vervolg

De Provincie Limburg investeert 1,2 miljoen euro en het ministerie van OCW nog eens 2 miljoen in het project “VOORdeel & VERVOLG” in de regio Heerlen.

Het programma is een unieke samenwerking tussen de regionale partners uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs gericht op jongeren, die nu nog vaak zonder enig diploma de school verlaten en geen werk krijgen, maar ook op volwassenen die extra steun nodig hebben om aan het werk te blijven of de arbeidsmarkt te betreden. Hiermee worden de kansen voor duurzaam werk voor beide groepen vergroot.

“Op deze manier speelt de overheid in op actuele vragen vanuit de arbeidsmarkt voor kwalitatief goed personeel. De samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven en overheid op regionaal niveau tot bijzondere initiatieven en resultaten leidt”, zo stelde minister Bussemaker bij de toekenning van de subsidie in oktober van het voorbije jaar.

 

Vos Company participeert onder andere door de samenwerking met het Arcus College, één van de deelnemende scholen. Daarnaast heeft Vos Company natuurlijk ook een grote eigen expertise, door de ervaring met zij-instromers, herscholing, en het begeleiden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het is dus vanzelfsprekend dat Vos met enthousiasme meewerkt in dit programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *