Nieuw logo Ambachtsschool Nieuwe Stijl

De Ambachtsschool Nieuwe Stijl is van groot belang voor Vos Company. De voormalige timmerwerkplaats van Kloosterdorp Steyl wordt omgebouwd tot leerplek, waar toekomstige lichtingen leerlingen de finesses van all round onderhoud gaan leren. Het is de eerste herbestemming van het immense kloostercomplex, dat voor een groot deel leeg ligt.

Bij een dergelijk project hoort natuurlijk ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl en er is voor een combinatie van nieuwe en oude elementen gekozen. Zo stralen het lettertype en de afbeelding een eigentijdse en gezond-brutale sfeer uit. Hier worden kansen gepakt én waargemaakt! De gekruiste hamer en schroevendraaier komen uit het oude wapenschild, dat boven de deur van de voormalige timmerwerkplaats hangt.

Die plek wordt ook het onderkomen van de Ambachtsschool Nieuwe Steyl. Van hieruit worden praktijkgerichte opleidingen verzorgd voor (onder andere) kwetsbare en kansarme mensen die in het reguliere onderwijs zijn vastgelopen, uitgevallen of door een afstand tot de arbeidsmarkt niet tot hun recht komen.

Dat de Ambachtsschool in Steyl wordt gevestigd, heeft als voordeel dat de praktijklessen kunnen plaatsvinden in het kloosterdorp zelf. Zo groeien de leerlingen als mensen en leveren ze een positieve bijdrage aan zowel hun eigen kansen als aan de opbouw van het kloosterdorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *