Praktijkonderwijs Roermond en Vos Company

c74530d_w636_praktijkonderwijsroeVos Company schildert op dit moment de multifunctionele ruimte van Praktijkonderwijs Roermond, een school voor speciaal onderwijs. Het instituut kent de richtingen Facilitaire Dienstverlening, Agro, Horeca, Textiel, Handel en Techniek, en leerlingen worden opgeleid voor de arbeidsmarkt. Uit de huidige opdracht moet in de toekomst een samenwerking voortvloeien.

Die samenwerking kan er bijvoorbeeld uit bestaan dat via Vos Company stageplaatsen of praktijkonderwijs op school in een beschermde omgeving worden aangeboden. Vos Company, Praktijkschool Roermond en Gilde Opleidingen participeren op dit moment al in trajecten in het kader van de Wajong-regeling, en dat maakt een samenwerking nog meer voor de hand liggend.

De achterliggende gedachte is dat doorplaatsen van Wajongers een probleem kan zijn. Bedrijven zijn vaak niet ingericht op de mate van begeleiding die deze leerlingen aanvankelijk nodig hebben. Vos Company leert hen onder intensieve begeleiding om zich op werkvloer te handhaven, ook in een commerciële setting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *